[rev_slider_vc alias=”fit”]

REISBESCHRIJVING 21-DAAGSE REIS

EVEREST BASECAMP 2 - 22 maart 2019

Namaste!

Wat leuk dat je interesse hebt in deze Nepal Everest reis. Tijdens deze reis maken we een prachtige 14-daagse trekking naar het basiskamp van Mount Everest op 5400m hoogte. Voorafgaand en na de trekking is er tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden in en rondom Kathmandu te bezichtigen. De trekking staat onder begeleiding van een ervaren Nepalese gids. Ook gaan er dragers mee, zodat je slechts met een dagrugzak hoeft te lopen. De trekking is een zogenaamde theehuistrekking. Dat betekent dat er gedurende de gehele trekking lodges zijn waar we eten en overnachten, meestal in 2-persoonskamers. De lodges zijn eenvoudig en met beperkte sanitaire voorzieningen, maar je hebt wel altijd een bed.

REISSCHEMA

Dag 1
Aankomst Kathmandu en transfer naar ons hotel. Je wordt opgehaald van het vliegveld door iemand van het hotel. ’s Avonds welkomstdiner en eventueel inkopen doen voor de trekking.

Dag 2
Vandaag bezoeken we een halve dag een aantal van de belangrijkste Heritage Sights van Kathmandu onder begeleiding van een gids. Sights in overleg. Bijvoorbeeld Pashupatinath, de belangrijkste heilige Hindu plaats en Bodnath, de grootste Bhuddhistische stupa. Aan het eind van de dag is er tijd om de laatste inkopen voor de trekking te doen.

Dag 3 t/m 16
14-daagse trekking naar Everest Basecamp.

Trekkingschema:

Nepal 2019Dag 3
In de ochtend van de 3e dag vliegen we naar Lukla (2800m). Hier maken we kennis met onze dragers. Na een kopje thee en na de bagage in orde gemaakt te hebben beginnen we aan de eerste trekking dag naar Phakding (2610m), 2,5 uur.

Dag 4
Trek naar Namche Bazar (4320m), 5,5 uur. Namche Bazar is het grootste dorp op de route. Je vindt hier veel trekking shops waar je alle uitrusting die je maar nodig mocht hebben voor je trekking kunt kopen of huren. Ook zijn er koffie tentjes en barretjes.

Dag 5
Acclimatisatiedag Namche Bazaar met acclimatisatietocht.

Dag 6
Vandaag lopen we in zo’n 4 uur naar Tengboche (3750m). Het eerste deel is relatief vlak lopen, met fantastische uitzichten op Everest en Ama Dablam. Je kan Tengboche al in de verte zien liggen, op een bergkam. We dalen na een even gelopen te hebben steil af om de rivier over te steken, via een hangbrug. Aan de andere kant van de rivier lopen we 2 uur lang steil omhoog. Tengboche is beroemd vanwege het Tengboche Klooster. Het is mogelijk het klooster te bezoeken en een ceremonie bij te wonen.

Dag 7
We wandelen in 2 uur naar Pangboche, het eerste deel voornamelijk bergaf, door rhododendron bossen. Dan steken we de rivier over en volgen het pad omhoog naar Pangboche. Pangboche ligt aan de voet van de berg Ama, Dablam, mijn favoriete berg. Het is mogelijk om in de middag een wandeling te maken naar Ama Dablam Basecamp, of een stuk van de route.

Dag 8
We vervolgen onze trekking richting DIngboche (4360m). Het duurt ongeveer 3 uur om daar te komen. Tijdens deze wandeling komen we boven de boomgrens. Dingboche ligt in de Dingboche vallei. Dit is een zij-route van de normale trekking route naar Everest Basecamp. Het is een van mijn favoriete plaatsen tijdens de trekking. We blijven 2 nachten in Dingboche om goed te acclimatiseren.

Dag 9
Vandaag maken we een acclimatisatiewandeling in de Dingboche vallei, naar Chhukung (4730m). Vanaf Chhuckung hebben we prachtige uitzichten op Island Peak een 6000-er en op omliggende bergen. Het is een prachtige dagwandeling.

Dag 10
We vervolgen onze trekking en lopen in ongeveer 4,5 uur naar Louche (4930m). We lopen eerst 150m steil omhoog naar een uitzichtspunt waarvandaan we Tawachee (4695m) en Cholatse (6440m) kunnen zien. Dan wandelen door een wederom prachtige vallei naar Dhugla (4620m) waar we lunchen. Vervolgens klimmen we een uur steil omhoog naar de morene rand van de Khumbu gletsjer, de gletsjer van Everest. We komen onderweg langs een herdenkingsplaats voor overleden Everest klimmers. Dan zijn we in de Khumbu Vallei en komen we al snel aan in Lobuche. We hebben super mooie uitzichten op de hoge bergen van de Khumbu Vallei. Lobuche ligt op een hoogte van 4930m. Vanaf hier ga je echt de hoogte voelen en heb je daar zeer waarschijnlijk ook last van. Je voelt je lusteloos, hebt minder eetlust en slaapt waarschijnlijk slechter. Dit hoort erbij!

Dag 11
We lopen naar Gorak Shep op 5160 m hoogte. Het eerste deel van de tocht is Nepalees vlak 😉 Het tweede deel is rotsig en lastiger, omdat we de morenen rand van de Khumbu gletsjer oversteken. We hebben nu uitzichten op beroemde bergen als Nuptse (7864m), Kala Pattar (5550m) en Pumori (7145m). En natuurlijk op Mount Everest. Aan onze rechterhand ligt de imposante Khumbu Gletsjer. Rond lunchtijd bereiken we Gorak Shep. Dit is onze hoogste slaapplaats. Vanaf hier is het nog 2 uur lopen om het Basiskamp van Everest te bereiken. We doen dat zeer waarschijnlijk de volgende ochtend.
Als je je fit genoeg voelt kan je Kala Pattar beklimmen. Een berg van 5550m hoogte, of een deel daarvan. Vanaf de top heb je een onwaarschijnlijk mooi uitzicht op Everest, de omliggende bergen en de Khumbu Gletsjer.

Nepal 2019Dag 12
Vandaag maken we de wandeling naar Everest Basecamp, het doel van onze trekking. Vanaf hier starten de expedities hun klimtocht naar de top van Everest. Je ziet echter geen expeditie tenten. Mount Everest kan vanwege weersomstandigheden alleen in de maand mei beklommen worden. De wandeling  naar het basiskamp duurt nog zo’n 2 uur. Nadat we foto’s gemaakt hebben van het bereiken van ons doel wandelen we terug naar Gorak Shep. Na wat gegeten te hebben starten we aan de afdaling. We wandelen zo ver mogelijk naar beneden, zo mogelijk naar Pheriche. Dat doen we omdat het prettig is op een lagere hoogte te verblijven. Het is daarmee een lange dag, van zo’n 9 uur lopen.

Dag 13
In ongeveer 3 uur lopen we naar Tengboche, waar we al eerder verbleven.

Dag 14
Vandaag lopen we terug naar Namche Bazaar. Het is heerlijk om hier weer te zijn en te genieten van lekkere koffie en taart, maar ook een goede douche. Ook is het leuk hier wat souvenirs te kopen.

Dag 15
Het is te lang om in 1 dag terug te lopen naar Lukla, dus we doen dat in 2 dagen. Vandaag lopen we naar Monjo (2840m), in ongeveer 3 uur.

Dag 16
De laatste wandeldag van onze trekking. We lopen in ongeveer 4 uur terug naar Lukla. We overnachten hier ook. We hebben een afscheidsdiner met onze dragers en hebben een klein feestje.

Dag 17
Als het weer mee zit vliegen we vroeg deze ochtend terug naar Kathmandu. De rest van de dag kan je besteden zoals je dat zelf wilt. We overnachten in Hotel Mums Home.

Dag 18
We rijden in een privé bus/auto naar een mooie locatie, waar we 2 nachten verblijven om bij te komen van de trekking, lekker te eten en te ontspannen.

Dag 19
Vrije dag.

Dag 20
We rijden terug naar Kathmandu en overnachten in ons hotel.

Dag 21
Einde van de trip en vlucht naar huis. Of uitbreiding van je reis in Chitwan National Park, zie onder.

De kosten

De prijs van deze reis bedraagt € 2500,- per persoon, bij minimaal 6 deelnemers.

De prijs is inclusief :

 • transfer van vliegveld Kathmandu naar hotel en terug
 • 4 nachten hotel in Kathmandu op basis van gedeelde kamer en inclusief ontbijt
 • 2 nachten hotel The Famous Farm of vergelijkbare locatie op basis van gedeelde kamer inclusief ontbijt, lunch en diner
 • vervoer naar en van The Famous Farm Nuwakot of vergelijkbare locatie
 • Everest Conservation entry permit
 • Trekking permits
 • Lokale belasting
 • Retourvlucht Kathmandu naar Lukla en transfer van hotel naar vliegveld.
 • 14 nachten basic accommodatie tijdens de trekking, in gedeelde 2 persoons kamers, met gedeelde toilet en douche faciliteiten
 • ontbijt, lunch en diner tijdens trekking
 • lokale gediplomeerde trekking gids tijdens de trekking
 • 1 drager (voor 2 personen) tijdens de trekking (8kg per persoon)
 • verzekering voor gids en dragers
 • salaris, maaltijden en accommodatie voor gids en dragers tijdens de trekking
 • persoonlijke begeleiding.

De prijs is exclusief:

 • vlucht van en naar Nepal (Turkish Airlines heeft gunstige tijden en prijzen)
 • visum voor Nepal (visum 30 dagen € 60,-)
 • de entrees bij de heritage sights op dag 2. Ongeveer € 30,- p.p.
 • alle drankjes tijdens de trekking
 • snacks en ander eten buiten de maaltijden tijdens de trekking
 • kosten voor telefoon en camera opladen, douchen tijdens de trekking (dat wordt in rekening gebracht)
 • lunch en diners in Kathmandu
 • persoonlijke uitgaven zoals souvenirs, trekking uitrusting ed.
 • reis- en annuleringsverzekering. Het is verplicht om een reisverzekering te hebben die evacuatiekosten met een helikopter vergoedt.
 • fooien voor de gids en drager tijdens de trekking. Inschatting: € 50,- p.p.
 • eenpersoonskamer in Kathmandu en in Nuwakot. Kosten op aanvraag.

Optioneel te boeken verlenging:

Een 2 of 3 daags verblijf in Chitwan National Park, in het zuiden van Nepal, per bus of per vliegtuig.  In Chitwan vind je vooral jungle en kan je op safari om neushoorns, tijgers en krokodillen te spotten. Ook is het een heerlijke plek om te relaxen. Kosten op aanvraag. Zie voor een idee van de mogelijkheden hier http://sapanalodge.com.

Op de facebooksite https://www.facebook.com/DaphnesDestinations/ vind je foto’s en filmpjes van eerdere Nepal reizen en interviews met deelnemers.
Hier vind je een link naar een fotoalbum van een eerdere Everest reis: https://goo.gl/photos/2DpE7PZWkYJ6zPc48

Scroll naar boven